Lungs by Camila Carlow

Lungs by Camila Carlow

Uterus by Camila Carlow

Uterus by Camila Carlow

The organic body

Soms vraag ik me af of onze moderne obsessie met 'organic' voedsel geen symbool is van ons diepe verlangen om ons opnieuw te verbinden met de mysterie van ons lichaam; met de organen die op wonderbaarlijke manieren worden gevormd om ons leven hier op aarde te ondersteunen. We zijn geconditioneerd om te denken dat het lichaam slechts een functioneel 'ding' is - een zielloos stuk vlees dat we gebruiken om het soort leven te leven dat we willen. Wat als ons lichaam en zijn organen veel meer waren dan dat? Wat als het wonder dat elk orgaan bevat kwaliteiten bezit die onze verbeelding te boven gaan? En wat als, wanneer onze organen belemmerd worden door blokkades en gevoelloosheid, een deel van ons ook geblokkeerd is om het leven te ervaren? Of erger nog, het keert zich tegen ons en neemt de controle over. Carl Jung heeft dit vaak gezegd over krachtige energie in de psyche; als het voor een lange tijd wordt afgewezen en onderdrukt, zal het zich tegen ons keren. Op welke manier denken we dat ons lichaam gescheiden van dit fenomeen? En weten we na zo'n lange en diepe conditionering van hoe we met ons lichaam omgaan hoe we ons moeten verhouden tot ons lichaam en onze organen?

organic
ɔːˈɡanɪk/ adjective
1.relating to or derived from living matter.

Dit is mijn werk. Ik heb mijn professionele werk als Jungiaanse Analyst in Opleiding besteed aan het opnieuw verbinden van lichaam en ziel, psyche en soma. Ik doe dit onderzoek binnen de Jungiaanse school van denken en mijn opleiding tot een oude Tao en Tibetaanse praktijkschool, door J. R. Murley teruggebracht in het Westen in het werk van Tibetan Pulsing. In het Pulsework werken we met de elektriciteit van het lichaam, en de bio-elektrische circuits van elk orgaan om de organen te helpen ontspannen op een diep niveau en om blokkades los te laten en langzaam in hun ware aard en hun diepere essentie te laten komen. 

Green Tara from the Tibetans

Green Tara from the Tibetans

Spleen, by Camila Carlow 

Spleen, by Camila Carlow 

Orgaan therapie & pulsewerk

Ik bied individuele Orgaan Therapie en Pulsewerk sessies aan in Amsterdam aan de Brouwersgracht. Daarnaast bied ik het ook als groepsvorm aan in retraites en workshops. In individuele sessies zullen we iridologie gebruiken om te lezen welk orgaan de meeste aandacht nodig heeft. Natuurlijk zullen alle lichamelijke klachten die u heeft, ook in overweging worden genomen bij het bepalen met welk orgaan we gaan werken.

Om de blokkades op te lossen, combineren we onze bio-elektrische energie (levenskracht) met de 'hartslag' van ons hart op een meditatieve manier. De positieve energie van het hartveld neutraliseert negatieve energie door een diepe ontspanning. Je zou dit werk ook 'accupunctuur zonder naalden' kunnen noemen, alhoewel het wel met andere energie-punten in het lichaam werkt. 

Blokkades in het lichaam en de circuits zijn als onbekende, donkere hoeken van het huis. Waar weinig licht aanwezig is en het stof zich in de loop van millennia heeft gevestigd. Een manier om bewustzijn (energie, licht) naar een gebied te brengen, is door een elektrische stroom naar dat gebied te brengen. Door bepaalde punten op het lichaam aan te sluiten, de 'polsslag' te voelen en geluid te gebruiken dat elektriciteit stimuleert, stroomt er een positieve elektrische stroom door ons zenuwstelsel, die pijnpunten en lijden ontlaadt. Een diepe ontspanning vindt plaats en brengt stilte en diepe meditatieve toestanden met zich mee.

De techniek is een zachte aanhoudende aanraking van de 'hartslag' op specifieke punten op het lichaam die een magnetische stroom van energie naar de getroffen gebieden overbrengen en ze beginnen te pulseren. Dit is heel subtiel werk met langdurige diepe effecten.

prijs & locatie

Behandelingen worden gegeven in Amsterdam, Jordaan aan Brouwersgracht 270A. De kosten zijn 55, - euro en in de eerste sessie ontvangt u ook een gratis oogdiagnose voor onze sessie van 1 uur. U kunt hieronder over de oogdiagnose lezen.

Even more so than the breath, the pulse is perhaps the deepest primordial memory of Life, more ancient to our memory. Before we took our first breath outside our mothers womb, we were familiar with our heartpulse, beating in the waters of the warm sanctity of mothers belly.
— Faranak Mirjalili
Orgaan-therapie op het niveau van de 'mind' van de milt. We kunnen aan elk orgel werken op 4 verschillende niveaus.

Orgaan-therapie op het niveau van de 'mind' van de milt. We kunnen aan elk orgel werken op 4 verschillende niveaus.

Wat GEBEURT ER TIJDENS EEN behandeling?

Een orgaan-behandeling begint meestal met een oogdiagnose die bepaalt welk energiecircuit van het lichaam aandacht nodig heeft. Tibetan Pulsing Iridologie is een andere vorm dan de traditionele Iridologie. De beoefenaar stelt ook vragen om erachter te komen wat er in het moment gebeurt en of de persoon in het verleden operaties heeft ondergaan, omdat het pulsen erg goed is voor het opruimen van energie-blokkades door operaties. Elk circuit in het oog toont de psychologische, emotionele en fysieke markeringen die de persoon heeft. Als de persoon bijvoorbeeld een merkteken in de blaas heeft, zou dit betekenen dat de persoon waarschijnlijk een bepaalde vorm van stress of controleproblemen heeft. Als er een markering in de Hara (onderbuik) is, heeft de persoon mogelijk problemen met boosheid en / of autoriteitsfiguren.

Als een energiecircuit eenmaal is gekozen om te worden behandeld, gaat de cliënt liggen en ontspant zich. Specifieke muziek wordt gekozen om met de energiecircuit dat wordt behandeld te resoneren. De beoefenaar houdt specifieke energiepunten vast met betrekking tot het geselecteerde circuit en begint te pulsen en het gebied te overspoelen met vitale energie.

Een behandeling kan worden gebruikt om de geest tot rust te brengen en in stilte en diepe toestanden van meditatie te vallen, en soms kan de client een gevoel van thuiskomen ervaren wat diepe rust en ontspanning brengt. Maar een behandeling kan ook dienen als een diepe ontspanning van het lichaam, een ontlading van stress, angst of spanning en u kunt terugkomen van de sessie met een fris gerevitaliseerd gevoel.

 

Vul de formulier hieronder in voor meer info of het maken van een afspraak. 

Name *
Name
vul hier gewenste data in voor het maken van een afspraak